- Istoria padurilor din Romania - Hotnews. Din pacate un trend constant descrescator pentru suprafata inpadurita a tarii.
- Irationali, dar cu folos. Desi 80% din afaceri esueaza in primii 3 ani, investitia în propria afacere este considerata printre cele mai avantajoase din economie de catre 46,7% din români. E bine, pentru ca fara antreprenori care sa isi asume acest risc, somajul si implicit saracia ar fi mult mai mari. Cat priveste alte investitii avantajoase, 47% dintre romani sunt pentru investitii imobiliare si putin peste jumatate considera profitabile si investitiile în aur si argint. Nici aici nu sunt tare de acord. Investitiile imobiliare dau doar impresia de profitabilitate datorita cresterilor constante din perioada de boom, dar pe termen lung ele sunt sterse de scaderile din timpul crizelor si de catre inflatie. Iar investitiile in metale sunt bune pentru a te proteja de inflatie, dar momentan acest risc este destul de redus.
Depozitele bancare se situeaza pe locul al patrulea în clasamentul investitiilor atractive pentru români, cu 36,6% dintre respondenti care au ori sunt interesati sa deschida depozite, urmate de obligatiunile de stat (20%), fondurile de investitii (14,2%) si investitiile la bursa (10,1%) - ZF.
- 86% din deficitul bugetar din acest an este generat de bugetul de pensii - Capital. Efectul logic al taxelor exagerate pe munca: salariati putini, pensionari si lucratori pe cont propriu multi.
- Evolutia numarului de locuinte finalizate in Romania- ZF
- Evolutia salariul mediu net- ZF. E greu de crezut ca in 1998 salariul mediu net era de 79 de euro, nu-i asa? E bine ca crestem relativ constant. Ne-ar placea un ritm mai alert, dar asta se va intampla numai daca afacerile vor merge bine si se vor bate pe resursa umana si daca oamenii vor crede in educatie si in a fi profesionisti.
- In caz ca nu erati constienti deja de rezultatele DNA, iata si o statistica care confirma acest lucru. In urma investigatiilor DNA, in 2013 au fost condamnate de doua ori mai multe persoane decat in anul precent, respectiv 743 de persoane. Aproximativ 90% dintre cazuri s-au finalizat cu verdictul ‘vinovat’ - Balkan Insight
- Dobanda bancara vs inflatie - ZF. Inca exista dobanzi real pozitive in Romania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu