luni, 15 iulie 2013

Starea Internetului si nu numai

Mary Meeker publica anual o prezentare Powerpoint in care sumarizeaza evolutia Internetului din ultimii ani si proiecteaza evolutia lui ulterioara. Ea surprinde si alte elemente definitorii ale anului curent legate de sanatate, economie si antreprenoriat. Intreaga prezentare se gaseste in Business Insider. Cateva idei mai interesante:

- cel mai important factor determinant pentru moartea prematura este comportamentul/obiceiurile pe care la avem, mai important chiar si decat factorul genetic. Dintre obiceiuri cele mai importante din punct de vedere al sanatatii sunt fumatul(44%) si obezitatea/inactivitatea(37%):
sanatate

- utilizatorii asociaza telefoanele inteligente cu sentimente pozitive: conectat, entuziasmat:
telefoane inteligente

- ca procent din economia globala, SUA si Europa scad, China si India cresc, america latina stagneaza:
PIB global

- 99% din americani sunt imigranti sau descendenti de imigranti:
imigratia SUA

- serviciile postale clasice nu mai au viitor...prin extensie sa nu ne facem mari sperante in legatura cu privatizarea Postei Romane:
servicii postale

- studiile online sunt tot mai acceptate, 77% din liderii universitari din SUA considera educatia online la fel sau superioara fata de educatia fata in fata:
educatie online

- Internetul transforma segmente importante din economie: finantare, logistica, productie de bunuri, educatie, imobiliare, transport, modul in care consumam sau folosim muzica, filmul, manualele scolare si portofelul, modul in care ne cautam de lucru sau interactionam cu un magazin:
internetul transforma industrii
internetul transforma industrii

- Piata sistemelor de operare s-a schimbat drastic in ultimii 3 ani. Android este acum cel mai raspandit, dupa o lunga dominatie Windows.
sisteme de operare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu