luni, 10 martie 2014

Romania in cifre - 10 martie

- Tabloul investitiilor straine, ca sold, nu arata rau. Ca viteza de crestere suntem departe de perioada 2000-2007 - BusinessMagazin


- Rata inflatiei din ultimii ani si proiectia pentru 2014 - Business Magazin


- Ca procent din venituri, suntem mai indatorati decat europeanul mediu. Gradul mediu de îndatorare al populatiei cu credite contractate de la banci era la sfârsitul anului trecut de circa 23%, potrivit celor mai recente date ale BNR.  Gradul mediu de îndatorare la nivelul zonei euro fiind de circa 14% din venitul brut.


- Taxarea muncii este exagerata in România. Ocupam un surprinzator loc opt în Europa respectiv în lume la taxarea muncii.


- Statul a pierdut, doar anul trecut, aproximativ 18 miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale. Evaziunea fiscala generata de neîncasare TVA "a contribuit" cel mai mult, circa 60%,  la suma care nu a mai ajuns în visteria statului. Pe lânga aceasta, munca "la negru" a 23% din totalul salariatilor din economie a creat, la rândul ei, o "gaura" de 4 miliarde de euro, nivelul sau aflându-se de la an la an în crestere, conform Raportului anual al Consiliului Fiscal.


- Fermierii din Romania trebuie sa se axeze pe productia de fructe, legume sau animale datorita dimensiunii reduse, 3 hectare, in medie a fermei lor. Cu o astfel de orientare, o ferma poate fi chiar si de zece ori mai productiva în bani la hectar decât una cu grâu sau porumb - Riscograma


- Cum mai stam cu datoria bruta si deficitul bugetar - Business Magazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu